Lezing: verzet in Kasterlee-Lichtaart-Tielen tijdens WO2

Herdenking WO2 door Heemkundige Kring KLT In het O.C. van Lichtaart programmeert de HK een lezing over het Verzet tijdens de tweede wereldoorlog. Gastspreekster hierbij is Heleen Wils uit Gierle die o.a. geschiedenis studeerde aan de universiteit van Gent. Haar masterproef geschiedenis handelde over hoe de publieke herinnering van een lokale verzetsbeweging doorleeft in de gemeente Tu...

Wanneer

  • 20 september ’24
    van 20.00 u tot 22.30 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Ontmoetingscentrum
adres
Schoolstraat 31 2460 Lichtaart (Kasterlee)

Tickets

Telefoon
0494 66 46 30
e-mail
marc.nuyts3@telenet.be

Contact

Telefoon
0494 66 46 30
e-mail
info@heemkringklt.com

Info

Herdenking WO2 door Heemkundige Kring KLT


In het O.C. van Lichtaart programmeert de HK een lezing over het Verzet tijdens de tweede wereldoorlog. Gastspreekster hierbij is Heleen Wils uit Gierle die o.a. geschiedenis studeerde aan de universiteit van Gent. Haar masterproef geschiedenis handelde over hoe de publieke herinnering van een lokale verzetsbeweging doorleeft in de gemeente Turnhout. Deze boeiende materie wil ze ook uiteenzetten maar dan gericht op Kasterlee-Lichtaart-Tielen. Voorafgaande aan haar verhaal wordt een impressie over WO-II in de 3 dorpen getoond.
Dit bijzonder interessante tweeluik vat aan om 20u. De inkom is gratis maar vooraf inschrijven is wenselijk. Dit kan via mail (info@heemkringklt.com) of telefonisch (0494/66.46.30).

Alle activiteiten