Gemeente Kasterlee

Proefopstelling plaatselijk verkeer De Maneschijn en Houtum

De route tussen Geelsebaan en Retiesebaan via Houtum en De Maneschijn wordt steeds drukker. Om de veiligheid en leefbaarheid van de omgeving te verbeteren wordt een proefopstelling ingevoerd waarbij enkel plaatselijk verkeer is toegestaan in De Maneschijn en Houtum.

Een oplossing voor dit complexe probleem moet rekening houden met vele factoren zoals de bereikbaarheid van toeristisch knooppunt Houtum, het recreatief en schoolverkeer, het landbouwverkeer en de effecten van verkeersingrepen op de omliggende straten. Geregeld ontvangt de mobiliteitsdienst meldingen van te hoge snelheid en gevaarlijke situaties.

Na overleg tussen enerzijds enkele lokale politici en anderzijds bewoners, horecanten en landbouwers uit de omgeving van Houtum en De Maneschijn, werd beslist om vanaf vrijdag 4 oktober enkel plaatselijk verkeer toe te laten in De Maneschijn (tussen Retiesebaan en Oosteneind), Houtum (stuk tussen de Weverstraat en Geelsebaan) en de Weverstraat. Het gaat hier om een proefopstelling die als doel heeft het louter doorgaand verkeer tussen de twee hoofdwegen van deze verkeersas te houden. Deze opstelling zal gedurende één maand worden getest, gevolgd door een evaluatie in november bij de bewoners van de hierboven genoemde straten.

Met deze opstelling ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’ is enkel verkeer met een bestemming in de hierboven vernoemde zones, en ook fietsers, speedpedelecs en bromfietsers A toegelaten.

De gemarkeerde zone op het kaartje is plaatselijk verkeer. 

Gepubliceerd op 03 oktober
Nieuwsoverzicht
plaatselijk verkeer Houtum en De Maneschijn

Mobiliteitsdienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 24
e-mail
mobiliteit@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur / 14-17 uur

Ga naar afspraken.kasterlee.be, maak je afspraak en kom stipt op tijd.

Deel deze pagina